Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 8 Trudność Koszt: Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Szarlotka bez jajek - składniki:

2 szkl. mąki
2 szkl. kaszy manny
1 i 3/4 szkl. cukru
2,5 kg jabłek(obranych)
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g masła

Szarlotka bez jajek - sposób wykonania:

Przepis z programu Ewa Gotuje.
Składniki sypkie( mąka, cukier,kasza manna, proszek do pieczenia) pomieszać w misce. Obrać i starkować jabłka (na dużych oczkach), dodać 2 łyżeczki cynamonu i 3 łyżki cukru(do jabłek). Można dodać więcej cukru jak ktoś chce żeby było słodsze.
Blachę posmarować masłem i wysypać bułką tartą.
składniki sypie podzielić na 3 części a jabłka na 2 części.
1 część składników sypkich - równo wysypać na blachę. Na to; 1 cześć jabłek w miarę równo rozłożyć.
Następna część skł. sypkich. Na to ostatnia część jabłek i na jabłka ostatnia część skł. sypkich. Na wierzch rozłożyć blisko siebie masło(nożem wiórki strugać). Piec 55 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-02 17:44 Tytul
szybkie,tanie i łatwe,troszkę za słodkie ale to chyba zależy od jabłek.polecam


kulinarne przepisy Dodaj komentarz