Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Szarlotka bez jajek

Czas 60 minut Porcji 8 Trudność Koszt: Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Szarlotka bez jajek - składniki:

2 szkl. mąki
2 szkl. kaszy manny
1 i 3/4 szkl. cukru
2,5 kg jabłek(obranych)
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g masła

Szarlotka bez jajek - sposób wykonania:

Szarlotka bez jajek Przepis z programu Ewa Gotuje.
Składniki sypkie( mąka, cukier,kasza manna, proszek do pieczenia) pomieszać w misce. Obrać i starkować jabłka (na dużych oczkach), dodać 2 łyżeczki cynamonu i 3 łyżki cukru(do jabłek). Można dodać więcej cukru jak ktoś chce żeby było słodsze.
Blachę posmarować masłem i wysypać bułką tartą.
składniki sypie podzielić na 3 części a jabłka na 2 części.
1 część składników sypkich - równo wysypać na blachę. Na to; 1 cześć jabłek w miarę równo rozłożyć.
Następna część skł. sypkich. Na to ostatnia część jabłek i na jabłka ostatnia część skł. sypkich. Na wierzch rozłożyć blisko siebie masło(nożem wiórki strugać). Piec 55 minut.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 26-03-11 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-02 17:44 Tytul
szybkie,tanie i łatwe,troszkę za słodkie ale to chyba zależy od jabłek.polecam


komentarze Dodaj komentarz