Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 60 minut Porcji 8 Trudność Koszt: Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Szarlotka bez jajek - składniki:

2 szkl. mąki
2 szkl. kaszy manny
1 i 3/4 szkl. cukru
2,5 kg jabłek(obranych)
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g masła

Szarlotka bez jajek - sposób wykonania:

Przepis z programu Ewa Gotuje.
Składniki sypkie( mąka, cukier,kasza manna, proszek do pieczenia) pomieszać w misce. Obrać i starkować jabłka (na dużych oczkach), dodać 2 łyżeczki cynamonu i 3 łyżki cukru(do jabłek). Można dodać więcej cukru jak ktoś chce żeby było słodsze.
Blachę posmarować masłem i wysypać bułką tartą.
składniki sypie podzielić na 3 części a jabłka na 2 części.
1 część składników sypkich - równo wysypać na blachę. Na to; 1 cześć jabłek w miarę równo rozłożyć.
Następna część skł. sypkich. Na to ostatnia część jabłek i na jabłka ostatnia część skł. sypkich. Na wierzch rozłożyć blisko siebie masło(nożem wiórki strugać). Piec 55 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-02 17:44 Tytul
szybkie,tanie i łatwe,troszkę za słodkie ale to chyba zależy od jabłek.polecam


kulinarne przepisy Dodaj komentarz