Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Szaszłyki z grilla

Czas 55 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

0,6 kg karkówki /wieprzowiny bez kości/
1 jajko
1 cebula
1 łyżeczka ostrej papryki (czerwonej)
1 łyżeczka kminku mielonego
szczypta cynamonu
sól, pieprz
posiekana natka pietruszki (2 łyżki)
4 łyżki oleju

Szaszłyki z grilla - sposób wykonania:

Przepis na karkówkę z rusztu z programu Ewa gotuje. Ewa Wachowicz ugriluje pyszną karkówkę z rusztu.
Mięso dwa razy przepuszczamy przez maszynkę, następnie dodajemy jajko, cebulę posiekaną w drobną kostkę oraz posiekaną pietruszkę i przyprawy. Sól i pieprz do smaku. Mieszamy chwilę rękami. Z mięsa formujemy kotleciki w kształcie walca dł. 5 cm, nabijamy je na szaszłyk. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie smarujemy olejem z obu stron i grillujemy około 10 minut aż będą gotowe. Smacznego!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 29-04-11| Czytano: 24762 razy |komentarz [0]
Szaszłyki z grilla komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz