Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Sznycle z ryby

Czas 30 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 75 dkg ryby
- 2 cebule
- 7 jajek
- bułka
- tarta bułka do obtoczenia ryby
- pół szklanki mleka
- przyprawy do smaku
- olej do smażenia

Sznycle z ryby - sposób wykonania:

Wypatroszoną i oskrobaną rybę płuczemy w wodzie, zdejmujemy skórkę i filetujemy. Mięso ryby wraz z cebulą moczymy w mleku i odciśniętą bułką mielimy w maszynce.
Formujemy okrągłe spłaszczone sznycelki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na złoty kolor.
Przed podaniem na każdy sznycel kładziemy sadzone jajko.
Podajemy z ziemniakami i z warzywami z wody: kalafior, marchewka, brukselka.


Prześlij przepis

Kamiś | 26-08-10 | Czytano: 8965 razy | komentarzy [0]
Sznycle z ryby komentarz



Opinie i komentarze na temat Sznycle z ryby kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sznycle z ryby prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje