Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Tagliatelle z grzybami

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

30 dag makaronu tagliatelle
30 dag pieczarek lub grzybów leśnych
10 dag parmezanu startego
2/3 szklanki bulionu z kostki
pół szklanki gęstej śmietany
przyprawy: sól, pieprz, tymianek
olej

Tagliatelle z grzybami - sposób wykonania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Grzyby czyścimy, kroimy na mniejsze części i obsmażamy na oleju, następnie dodajemy bulion oraz przyprawy. Całość dusimy 15-20 minut i wlewamy śmietanę. Gotowy, jeszcze ciepły makaron polewamy pieczarkami i sosem śmietanowym, posypujemy parmezanem i tymiankiem.


Prześlij przepis

mewa80 | 27-08-10 | Czytano: 11890 razy | komentarzy [0]
Tagliatelle z grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Tagliatelle z grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tagliatelle z grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje