Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Tagliatelle z grzybami

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

30 dag makaronu tagliatelle
30 dag pieczarek lub grzybów leśnych
10 dag parmezanu startego
2/3 szklanki bulionu z kostki
pół szklanki gęstej śmietany
przyprawy: sól, pieprz, tymianek
olej

Tagliatelle z grzybami - sposób wykonania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Grzyby czyścimy, kroimy na mniejsze części i obsmażamy na oleju, następnie dodajemy bulion oraz przyprawy. Całość dusimy 15-20 minut i wlewamy śmietanę. Gotowy, jeszcze ciepły makaron polewamy pieczarkami i sosem śmietanowym, posypujemy parmezanem i tymiankiem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 27-08-10| Czytano: 10511 razy |komentarz [0]
Tagliatelle z grzybami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz