Strona główna >>
Dania mączne >>
Makarony Tagliatelle z grzybami
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
30 dag makaronu tagliatelle
30 dag pieczarek lub grzybów leśnych
10 dag parmezanu startego
2/3 szklanki bulionu z kostki
pół szklanki gęstej śmietany
przyprawy: sól, pieprz, tymianek
olej
Tagliatelle z grzybami - sposób wykonania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Grzyby czyścimy, kroimy na mniejsze części i obsmażamy na oleju, następnie dodajemy bulion oraz przyprawy. Całość dusimy 15-20 minut i wlewamy śmietanę. Gotowy, jeszcze ciepły makaron polewamy pieczarkami i sosem śmietanowym, posypujemy parmezanem i tymiankiem.
Prześlij przepis mewa80 | 27-08-10 | Czytano: 11890 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Tagliatelle z grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują