Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Torty

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Tort urodzinowy - składniki:

1,5 kostki masła lub margaryny
1 szklanka cukru kryształu
2 torebki cukru waniliowego
8 jajek
2 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
proszek do pieczenia
skórka z cytryny
sok z 2 cytryn
1 szklanka cukru pudru
2 białka
4 łyżki soku z pomarańczy
czerwony barwnik spożywczy

Tort urodzinowy - sposób wykonania:

Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać po jednym całym jajku. Wymieszać z dwoma rodzajami mąki, proszkiem do pieczenia, skórką z cytryny i sokiem z cytryny. Formę w kształcie serca (poj. 2,7 litra) nasmarować tłuszczem, a potem napełnić ciastem.
Piec w temperaturze 180 stopni 65-70 minut. Białka z cukrem pudrem ubić na lukier gęsty. Odłożyć 6-7 łyżek, przykryć. Resztę lukru wymieszać z 4 łyżkami soku z pomarańczy. Dokładnie posmarować nim ciasto i odstawić
i czekać aż lukier zastygnie. Odłożony lukier wymieszać z czerwonym barwnikiem. Na zastygłej masie lukru wykonać szprycą dekoracje i napisy.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz