Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Warzywa w cieście

Czas 55 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Warzywa w cieście - składniki:

200 g mąki pszennej
3 jajka
3/4 szklanki śmietanki 12%
mieszanka ziół - tymianek, bazylia, oregano
ząbek czosnku
pieprz, sól
odrobina soku z cytryny
olej do głębokiego smażenia

ulubione warzywa :
polecam : brokuł, kalafior, paprykę, marchewkę, cukinię

Warzywa w cieście - sposób wykonania:

Warzywa w cieścieIdealna propozycja na przyjęcie. Można oprócz sosu do warzyw panierowanych w cieście naleśnikowym dołączyć również wykałaczki u?miech, to ułatwi jedzenie.
Mąkę przesiać, dodać śmietankę, jajka, , zioła, wycisnąć czosnek i odrobinę soku z cytryny, posolić, dodać troszkę pieprzu - wszystko zmiksować na gładkie ciasto. Warzywa obmyć, brokuła i kalafiora podzielić na różyczki, paprykę i marchewkę pokroić w paski, cukinię w plasterki. Każde warzywo maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju z każdej strony, na rumiano (około 5 minut).
Podajemy do mięsa lub z ulubionymi sosami.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 23-07-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz