Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Czas 55 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Warzywa w cieście - składniki:

200 g mąki pszennej
3 jajka
3/4 szklanki śmietanki 12%
mieszanka ziół - tymianek, bazylia, oregano
ząbek czosnku
pieprz, sól
odrobina soku z cytryny
olej do głębokiego smażenia

ulubione warzywa :
polecam : brokuł, kalafior, paprykę, marchewkę, cukinię

Warzywa w cieście - sposób wykonania:

Idealna propozycja na przyjęcie. Można oprócz sosu do warzyw panierowanych w cieście naleśnikowym dołączyć również wykałaczki u?miech, to ułatwi jedzenie.
Mąkę przesiać, dodać śmietankę, jajka, , zioła, wycisnąć czosnek i odrobinę soku z cytryny, posolić, dodać troszkę pieprzu - wszystko zmiksować na gładkie ciasto. Warzywa obmyć, brokuła i kalafiora podzielić na różyczki, paprykę i marchewkę pokroić w paski, cukinię w plasterki. Każde warzywo maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju z każdej strony, na rumiano (około 5 minut).
Podajemy do mięsa lub z ulubionymi sosami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz