Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Warzywa w cieście

Czas 55 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

200 g mąki pszennej
3 jajka
3/4 szklanki śmietanki 12%
mieszanka ziół - tymianek, bazylia, oregano
ząbek czosnku
pieprz, sól
odrobina soku z cytryny
olej do głębokiego smażenia

ulubione warzywa :
polecam : brokuł, kalafior, paprykę, marchewkę, cukinię

Warzywa w cieście - sposób wykonania:

Idealna propozycja na przyjęcie. Można oprócz sosu do warzyw panierowanych w cieście naleśnikowym dołączyć również wykałaczki :), to ułatwi jedzenie.
Mąkę przesiać, dodać śmietankę, jajka, , zioła, wycisnąć czosnek i odrobinę soku z cytryny, posolić, dodać troszkę pieprzu - wszystko zmiksować na gładkie ciasto. Warzywa obmyć, brokuła i kalafiora podzielić na różyczki, paprykę i marchewkę pokroić w paski, cukinię w plasterki. Każde warzywo maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju z każdej strony, na rumiano (około 5 minut).
Podajemy do mięsa lub z ulubionymi sosami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 23-07-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz