Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Napoje >> Alkoholowe

Wyśmienity Ajerkoniak

Składniki:

6 żółtek
20 dag świeżego masła
2 szklanki cukru pudru
1 butelka wódki
1 cukier waniliowy
malutka szczypta soli

Wyśmienity Ajerkoniak - sposób wykonania:

Żółtka utrzeć z cukrami i szczyptą soli na puch, wciąż ucierając dodawać po łyżce masła (brzmi może strasznie ale jest naprawdę pyszne :) o temperaturze pokojowej. Gdy masa stanie się jednolita małymi porcjami wciąż mieszając dodajemy alkohol - aż do jego wyczerpania.
Można kosztować natychmiast po przygotowaniu :)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 01-06-10| Czytano: 25941 razy |komentarz [0]
Wyśmienity Ajerkoniak komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz