Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Zupa serowa z pulpetami

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2,5 litra wody
2 serki topione
por
2 ząbki czosnku
cebula
łyżka masła
koperek do dekoracji
zioła prowansalskie
sól i pieprz

składniki na pulpety
2 piersi z kurczaka
2-3 łyżki bułki tartej
koperek
cebula
łyżka masła
jajko
mąka do obtoczenia
sól i pieprz

Zupa serowa z pulpetami - sposób wykonania:

Smaczna zupa serowa z programu Ewa Gotuje.
Pulpety: cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na maśle, mięso mielimy, dodajemy cebulkę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz, mieszamy, z masy formujemy pulpeciki które obtaczamy w mące i na tym etapie robienia zupy - odkładamy.

Zupa: cebulę kroimy w kostkę szklimy na maśle, dodajemy posiekaną białą część pora, chwilkę smażymy i zalewamy wodą, gdy całość się zagotuje dodajemy pokrojony ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek a także sól, pieprz i zioła prowansalskie. Gdy ser się rozpuści zupę miksujemy blenderem, do kremu wrzucamy pulpeciki i gotujemy kilka minut.
Zupa krem gotowa, podajemy ją - oprócz pulpecików oczywiście- z grzankami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 01-12-12| komentarz [2]



2 komentarzy


ewelina
2013-09-14 20:31

ciekawy przepis tylko nie wiem jakiej wielkosci maja byc te serki topione, czy dwa trojkaty? czy wieksze porcje serka,pozdrawiam


zupa
2013-09-15 13:06

2 serki topione po 100 g

Dodaj komentarz