Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Zupa serowa z pulpetami

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa serowa z pulpetami - składniki:

2,5 litra wody
2 serki topione
por
2 ząbki czosnku
cebula
łyżka masła
koperek do dekoracji
zioła prowansalskie
sól i pieprz

składniki na pulpety
2 piersi z kurczaka
2-3 łyżki bułki tartej
koperek
cebula
łyżka masła
jajko
mąka do obtoczenia
sól i pieprz

Zupa serowa z pulpetami - sposób wykonania:

Zupa serowa z pulpetamiSmaczna zupa serowa z programu Ewa Gotuje.
Pulpety: cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na maśle, mięso mielimy, dodajemy cebulkę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz, mieszamy, z masy formujemy pulpeciki które obtaczamy w mące i na tym etapie robienia zupy - odkładamy.

Zupa: cebulę kroimy w kostkę szklimy na maśle, dodajemy posiekaną białą część pora, chwilkę smażymy i zalewamy wodą, gdy całość się zagotuje dodajemy pokrojony ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek a także sól, pieprz i zioła prowansalskie. Gdy ser się rozpuści zupę miksujemy blenderem, do kremu wrzucamy pulpeciki i gotujemy kilka minut.
Zupa krem gotowa, podajemy ją - oprócz pulpecików oczywiście- z grzankami.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 01-12-12 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-14 20:31 ewelina
ciekawy przepis tylko nie wiem jakiej wielkosci maja byc te serki topione, czy dwa trojkaty? czy wieksze porcje serka,pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-15 13:06 zupa
2 serki topione po 100 g


komentarze Dodaj komentarz