Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Moim zdaniem trochę za długi czas pieczenia , ponieważ na dole się spaliło,a góra mogłaby jeszcze dojśc. Tak więc nikomu...
| 2015-03-28 15:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Zupa serowa z pulpetami

Czas 40 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Zupa serowa z pulpetami - składniki:

2,5 litra wody
2 serki topione
por
2 ząbki czosnku
cebula
łyżka masła
koperek do dekoracji
zioła prowansalskie
sól i pieprz

składniki na pulpety
2 piersi z kurczaka
2-3 łyżki bułki tartej
koperek
cebula
łyżka masła
jajko
mąka do obtoczenia
sól i pieprz

Zupa serowa z pulpetami - sposób wykonania:

Zupa serowa z pulpetamiSmaczna zupa serowa z programu Ewa Gotuje.
Pulpety: cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na maśle, mięso mielimy, dodajemy cebulkę, jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz, mieszamy, z masy formujemy pulpeciki które obtaczamy w mące i na tym etapie robienia zupy - odkładamy.

Zupa: cebulę kroimy w kostkę szklimy na maśle, dodajemy posiekaną białą część pora, chwilkę smażymy i zalewamy wodą, gdy całość się zagotuje dodajemy pokrojony ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek a także sól, pieprz i zioła prowansalskie. Gdy ser się rozpuści zupę miksujemy blenderem, do kremu wrzucamy pulpeciki i gotujemy kilka minut.
Zupa krem gotowa, podajemy ją - oprócz pulpecików oczywiście- z grzankami.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 01-12-12 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-14 20:31 ewelina
ciekawy przepis tylko nie wiem jakiej wielkosci maja byc te serki topione, czy dwa trojkaty? czy wieksze porcje serka,pozdrawiam



Przepisów
Od
Dodano 2013-09-15 13:06 zupa
2 serki topione po 100 g


komentarze Dodaj komentarz