Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa z soczewicy

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

250 g czerwonej soczewicy
1 marchewka
1 cebula
4 łyżki sosu sojowego
koncentrat pomidorowy
kostka rosołowa
pieprz, sól
2 łyżki curry
olej do smażenia

Zupa z soczewicy - sposób wykonania:

Prosta i bardzo smaczna zupa z soczewicy.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Soczewicę zalewamy wodą, gotujemy 10 minut, dodajemy kostkę rosołową, gotujemy jeszcze 15 minut.
Marchewkę obieramy, ścieramy an grubych oczkach, wrzucamy do zeszklonej cebuli i smażymy 5 minut.
Warzywa dodajemy do zupy, zupę gotujemy aż soczewica będzie miękka. Na koniec doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, ewentualnie solą i pieprzem oraz curry.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 18-03-11| Czytano: 8931 razy |komentarz [0]
Zupa z soczewicy komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz