Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Bułeczki śniadaniowe Dukana - składniki:

- 2 serki BIELUCH każdy po 150g
- 2 jajka
- po szczypcie soli i słodzika
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka otrąb pszennych zmielonych na puch

Bułeczki śniadaniowe Dukana - sposób wykonania:

Serki, jajka, sól i słodzik oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą, następnie wsypujemy otręby. Konsystencja ciasta musi być dość gęsta tak aby uformować bułki. Pieczemy 20 minut w 160 stopniach C.
Smacznego u?miech
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [10]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-01 16:02 bułeczki II faza?
dlaczego te bułeczki mozna jesc dopiero w drugiej fazie? przeciez otreby i chudy bialy serek je sie od poczatku. Otrąb 3 łyzki wiec jedna lub dwie bułki w zaleznosci od wielkosci bułek. Czy ktos mi to wyjasni?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-02-01 16:25 bułeczki Dukana
oczywiście, że można je jeść od początku diety, pamiętając by nie przekroczyć dziennej dawki 3 łyżek otrąb



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-03 22:35 Tytul
cz one wyrastają tak jak na zdięciu?

asieńka - moderator
asieńka
Przepisów 92
Od 2010-05-07 12:58
Dodano 2011-03-04 9:18 bułeczki Dukana
tak, po prostu te na zdjęciu są zrobione z większej proporcji.
Niemniej trzeba się liczyć z tym, że ciasto na otrębach nigdy nie wyrośnie nam tak jak to na mące pszennej.



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-24 20:22 Serek
Czy można ten serek zastąpić jakimś innym czy musi być ten ?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-03-24 20:58 dieta Dukana
może być inny, jakikolwiek byleby o zaniżonej zawartości tłuszczu - np. serek homogenizowany Pilos lub jogurt bałkański (chudy).



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-24 21:06 Serek
Ok dzięki za szybką odpowiedź ;]



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-17 14:33 :/
powiem tak - totalna porażka :/ - wyszło mi z tego cos na kształt placków ziemniacznaych ....



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-17 17:28 Tytul
coś z tym przepisem jest nie tak. Już drugi raz robie te ala bułeczki i wcale nie wychodzą jak powinny. Ciasto mimo, że jest gęste nie piecze się w ciagu 20min w temp 160 stopni tylko przy 180 około godziny i nadal jest mokre... kurde albo jestem za głupia albo sama nie wiem co :/



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-17 17:49 Dieta Dukana
Ja ci powiem co jest. Przepisy Dukana maja to do siebie, że nie przypominają normalnych potraw. Mają inne składniki - otręby nie zastąpią Ci mąki i dlatego są gliniaste i mają odmienny smak i wygląd. Coś za coś albo dieta albo podniebienie.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz