Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Bułeczki śniadaniowe Dukana - składniki:

- 2 serki BIELUCH każdy po 150g
- 2 jajka
- po szczypcie soli i słodzika
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka otrąb pszennych zmielonych na puch

Bułeczki śniadaniowe Dukana - sposób wykonania:

Serki, jajka, sól i słodzik oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą, następnie wsypujemy otręby. Konsystencja ciasta musi być dość gęsta tak aby uformować bułki. Pieczemy 20 minut w 160 stopniach C.
Smacznego u?miech
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [10]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-01 16:02 bułeczki II faza?
dlaczego te bułeczki mozna jesc dopiero w drugiej fazie? przeciez otreby i chudy bialy serek je sie od poczatku. Otrąb 3 łyzki wiec jedna lub dwie bułki w zaleznosci od wielkosci bułek. Czy ktos mi to wyjasni?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-02-01 16:25 bułeczki Dukana
oczywiście, że można je jeść od początku diety, pamiętając by nie przekroczyć dziennej dawki 3 łyżek otrąb



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-03 22:35 Tytul
cz one wyrastają tak jak na zdięciu?

asieńka - moderator
asieńka
Przepisów 92
Od 2010-05-07 12:58
Dodano 2011-03-04 9:18 bułeczki Dukana
tak, po prostu te na zdjęciu są zrobione z większej proporcji.
Niemniej trzeba się liczyć z tym, że ciasto na otrębach nigdy nie wyrośnie nam tak jak to na mące pszennej.



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-24 20:22 Serek
Czy można ten serek zastąpić jakimś innym czy musi być ten ?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-03-24 20:58 dieta Dukana
może być inny, jakikolwiek byleby o zaniżonej zawartości tłuszczu - np. serek homogenizowany Pilos lub jogurt bałkański (chudy).



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-24 21:06 Serek
Ok dzięki za szybką odpowiedź ;]



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-17 14:33 :/
powiem tak - totalna porażka :/ - wyszło mi z tego cos na kształt placków ziemniacznaych ....



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-17 17:28 Tytul
coś z tym przepisem jest nie tak. Już drugi raz robie te ala bułeczki i wcale nie wychodzą jak powinny. Ciasto mimo, że jest gęste nie piecze się w ciagu 20min w temp 160 stopni tylko przy 180 około godziny i nadal jest mokre... kurde albo jestem za głupia albo sama nie wiem co :/



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-17 17:49 Dieta Dukana
Ja ci powiem co jest. Przepisy Dukana maja to do siebie, że nie przypominają normalnych potraw. Mają inne składniki - otręby nie zastąpią Ci mąki i dlatego są gliniaste i mają odmienny smak i wygląd. Coś za coś albo dieta albo podniebienie.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz