Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Buraczki całe w zalewie na zimę

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 kg buraczków podobnej wielkości

Zalewa:
8 szklankę wody
1 szklanka octu
8 łyżek cukru
2 łyżki soli
Ziele angielskie, liść laurowy

Buraczki całe w zalewie na zimę - sposób wykonania:

Buraczki w zalewie są idealne do przygotowania zimą zup, ćwikły z chrzanem, sałatek i surówek do obiadu.
Buraki myjemy, gotujemy do miękkości, następnie studzimy i obieramy a następnie układamy w słoikach (większe można przekroić). Gotujemy zalewę (ze wszystkich podanych składników), gorącą zalewamy buraki, pasteryzujemy około 20 minut.

Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 14-08-10 | Czytano: 39411 razy | komentarzy [0]
Buraczki całe w zalewie na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Buraczki całe w zalewie na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Buraczki całe w zalewie na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje