Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Buraczki całe w zalewie na zimę

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 kg buraczków podobnej wielkości

Zalewa:
8 szklankę wody
1 szklanka octu
8 łyżek cukru
2 łyżki soli
Ziele angielskie, liść laurowy

Buraczki całe w zalewie na zimę - sposób wykonania:

Buraczki w zalewie są idealne do przygotowania zimą zup, ćwikły z chrzanem, sałatek i surówek do obiadu.
Buraki myjemy, gotujemy do miękkości, następnie studzimy i obieramy a następnie układamy w słoikach (większe można przekroić). Gotujemy zalewę (ze wszystkich podanych składników), gorącą zalewamy buraki, pasteryzujemy około 20 minut.

Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 14-08-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz