Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Pasztety

Domowy Pasztet Agaty

Czas 75 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

ok 2 kg porcji rosołowych z kurczaka
ok 30 dag podgardla wieprzowego
ok 0,5 kg wątroby wieprzowej
2 średnie cebule
4 bułki kajzerki
6 jajek
2 marchewki
przyprawy:
sól,pieprz ziołowy,pieprz mielony,
2 ziela angielskie
liść laurowy

Domowy Pasztet Agaty - sposób wykonania:

Z porcji rosołowych ugotować rosół (listek,ziele,marchewka,cebulka,sól).
Ugotowane porcje wyjąć,ostudzić i obrać dokładnie z mięsa. Podgardle pokroić i poddusić.Wątróbkę lekko podsmażyć z pokrojoną cebulką. Wszystkie składniki dokładnie zmielić (2-3 razy, pamiętajmy, że możemy użyć blendera).
Moczymy bułki w rosole i wkładamy do masy.
Wbijamy 6 całych jaj ,ok łyżeczki pieprzu ziołowego,szczypta pieprzu mielonego (czarnego).
Do masy dolać ok litr rosołu.
Całość wyrabiamy rękami na jednolitą masę.
Spróbować i doprawić wg uznania.
Wykładamy masę na blachę wysmarowaną smalcem. Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!!!

Szczególnie polecam robiony wielokrotnie w moim domu Domowy pasztet
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 24-07-10| Czytano: 33324 razy |komentarz [0]
Domowy Pasztet  Agaty komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz