Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Galaretka z kurczaka Dukana

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 1 podwójna pierś kurczaka
- pęczek włoszczyzny np. pól marchewki, kawałek selera, pietruszka
- ziele angielskie, liść laurowy
- pieprz biały
- sól
- pół kostki rosołowej na bulion
- 3 łyżki żelatyny
- ćwiartka cytryny

Galaretka z kurczaka Dukana - sposób wykonania:

Warzywa myjemy, obieramy, kroimy. Wrzucamy do gotującej się wody z dodatkiem ziela i liścia, przyprawiamy całość wg uznania (pieprz tylko biały gdyż czarny będzie mocno widoczny w przeźroczystej galarecie) następnie dodajemy pierś kurczaka przekrojona na 4 części. Wszystko gotujemy na niewielkim ogniu do momentu aż mięsko będzie mięciutkie.
Pierś wyjmujemy i kroimy na drobne kawałeczki które układamy w salaterkach, podobnie robimy z warzywami chyba, że ich nie lubimy wówczas wyrzucamy.
W 0,5 litra wywaru rozpuszczamy kostkę rosołową oraz 3 łyżki żelatyny, zalewamy nią salaterki. Po ostudzeniu galaretkę przenosimy do lodówki. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 09-09-10| Czytano: 17796 razy |komentarz [0]
Galaretka z kurczaka Dukana komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz