Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Gulasz z wątróbki Dukana

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

50 dag wątróbki drobiowej
1 duża cebula
puszka pomidorów krojone bez skóry
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki ziół prowansalskich
pieprz, sól

Gulasz z wątróbki Dukana - sposób wykonania:

Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę , szklimy na patelni wysmarowanej olejem. Dodajemy wyciśnięty czosnek.
Po chwili cebulę przekładamy do rondla, dodajemy wątróbkę i chwilę dusimy (możemy podlać delikatnie wodą), po 15 minutach dodajemy pomidory z puszki, mieszamy. Całość dusimy 15 minut.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Najlepiej wcinać z chlebem Dukana lub plackami.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 17-10-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz