Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Czas 30 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Jabłka w soku własnym na zimę - składniki:

- 1 kg jabłek
- pół szklanki wody

Jabłka w soku własnym na zimę - sposób wykonania:

Jabłka w soku własnym najlepiej zachowują wartości odżywcze na zimową porę. Nadają się do sporządzenia napoi, zup, kisieli oraz jako dodatki do potraw mącznych.
Na przetwory możemy użyć owoce kwaśne, które łatwo rozgotować. Jabłka myjemy i nie obieramy. Usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.
Pokrojone jabłka wrzucamy do garnka z gorąca wodą i podgrzewamy na bardzo małym ogniu pod przykryciem, tak długo aż prawie pokryją się sokiem.
W czasie podgrzewania od czasu do czasu mieszamy.
Tak przyrządzone jabłka przekładamy do słoików i pasteryzujemy przez 30 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz