Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Kompot z truskawek na zimę

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg truskawek
2 szklanki wody
15 dag cukru

Kompot z truskawek na zimę - sposób wykonania:

Truskawki myjemy, szypułkujemy układamy w słoikach półlitrowych(prawie do pełna - zostawiamy od góry 2-3 cm wolnej powierzchni). Z wody i cukru gotujemy syrop. Zalewamy nim truskawki, zakręcamy słoik i pasteryzujemy 15 minut - jeśli słoiki nie są duże, litrowe pasteryzujemy dłużej - tak około 25 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 4.33/5

4.3/5 (6 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 20-06-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz