Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Kompot z truskawek na zimę

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg truskawek
2 szklanki wody
15 dag cukru

Kompot z truskawek na zimę - sposób wykonania:

Truskawki myjemy, szypułkujemy układamy w słoikach półlitrowych(prawie do pełna - zostawiamy od góry 2-3 cm wolnej powierzchni). Z wody i cukru gotujemy syrop. Zalewamy nim truskawki, zakręcamy słoik i pasteryzujemy 15 minut - jeśli słoiki nie są duże, litrowe pasteryzujemy dłużej - tak około 25 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 20-06-10 | Czytano: 68547 razy | komentarzy [0]
Kompot z truskawek na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Kompot z truskawek na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Kompot z truskawek na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje