Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Kompot z wiśni lub czereśni

Czas 30 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg owoców
25 dag cukru
pół litra wody

Kompot z wiśni lub czereśni - sposób wykonania:

Owoce przebrać, umyć, usunąć ogonki. Wydrylować a jeśli chcemy pozostawić pestki, należy owoce nakłuć aby nie pękały.
Z cukru i wody gotujemy zalewę, owoce układamy do słoików (3-4 sztuk, półlitrowych), zalewamy gorącą zalewą zostawiając 2 cm luzu od góry. Zamykamy zakrętką i pasteryzujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 31-05-10| Czytano: 30954 razy |komentarz [0]
Kompot z wiśni lub czereśni komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz