Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne
Sprawdzone przepisy na Wigilię
12 Potraw Wigilijnych
78 sprawdzonych potraw wigilijnych m.in. ryba po grecku, œledzie, pierogi, krokiety...

Jak wedzić mięsa
Wędzenie mięsa szynki ryb
Zobacz jak zrobić domowe wędliny, kiełbasę na święta
Wigilia Dukana
Wigilia Dukana
Distetyczne potrawy wigilijne





Komentarze


Ciasto na pierogi Tytul
Zrobiłam pierwsza porcję i wyszło idealne, musiałam dorobić więcej ciasta bo zostało mi farszu i niestety ciasto popekal...
| 2014-12-13 1:12 |

Karp wigilijny smażony magia
ja dzisiaj przepisałam jak przyrzadzić karpia i takiego zrobie na swięta. Myśle,że wyjdzie smaczny...
| 2014-12-11 15:08 |

Ciasto serowo jabłkowo makowe Tytul
ciasto wspaniale wygląda zdjęcie pokazuje dwie warstwy sera i dwie maku....
| 2014-12-10 20:00 |

Dieta kopenhaska hrj
Hej, a ja lubie tą dietę bo to tylko 2 tyg. ale nie jem czerwonego mięsa tylko pierś z kurczaka, i nie jem sałaty a dowo...
| 2014-12-09 16:07 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Ciekawa uwaga. Nie zwracałam na to uwagi. Przy najbliższym tłustym czwartku wypróbuję twoją metodę. Małe szczegóły, a ma...
| 2014-12-09 10:14 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Aby była biała obwolutka paczek nie może zbyt długo wyrastać na stole . Należy wrzucać na tłuszcz tą stroną , która wyro...
| 2014-12-09 10:09 |

Chleb z płatkami owsianymi Ewy Wachowicz onnaa
Jak to się łatwo robi, jak ładnie rośnie. Mi dodało jeszcze 2/3 objetosci, takze wyszły 3 keksówki. Banalne, a jakie dob...
| 2014-12-02 13:14 |

Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Milky way - składniki:

Biszkopt:
6 jajek
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 łyżki kakao

Masa mleczna:
1/2 szkl.mleka
3/4 szkl.cukru
2 op.cukru waniliowego
2 szkl.pełnego mleka w proszku
25 dag.masła (lub ostatecznie margaryny)

Milky way - sposób wykonania:

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę z proszkiem i kakao, dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę (25/36cm.) włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 29min.w 170"C, ostudzić i podzielić na 2 części.

Masa: mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym,ostudzić. Miękką margarynę utrzeć
na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko i mleko w proszku. Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę i przykryć drugą częścią. Wierzch polać polewą i schłodzić w lodówce.
Edit Mewa80
Proponuję przepis na polewę do ciasta z naszej strony.
  • Currently 4.33/5

4.3/5 (6 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [42]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-07-25 15:54 Tytul
bardzo dobre pychotkau?miech



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-25 14:23 ekstra
bardzo dobry



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-26 21:10 Tytul
Jakaś rzadka polewa mi wyszła smutny mam nadzieję że w lodówce zgęstnieje...

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2010-11-26 21:20 Polewa
Na przyszłość proponuję skorzystać z naszego sprawdzonego przepisu na polewę do ciasta u?miech
Link znajduje się pod przepisem na ciasto - właśnie dodałam.



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-17 1:46 mag
Szybko i łatwo można je zrobić, a smakuje rewelacyjnie u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-01-22 16:55 milky way
przepyszne ciasto! bardzo szybkie i łatwe! polecam



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-09 22:42 Tytul
bardzo dobre:}



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-15 12:35 Tytul
Bardzo dobre, i proste nawet dla poczatkujacych. Moja mala sugestia zeby do masy dac 1/2 szklanki max cukru.



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-22 20:46 ASIA
PYSZNE CIASTO ALE FAKTYCZNIE MAKSYMALNIE POL SZKLANKI CUKRU DO MASY BO JEST ZA SLODKA



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-26 10:33 Tytul
ciasto dobre w smaku, ale biszkopt nie jest puszysty, a masa wylała się. dopiero po trzymaniu całą noc w lodówce trochę zastygła...

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-03-26 10:48 milky way
ja robiłam i mi się nic nie wylewało. Mało tam jest składników płynnych - tylko pół szklanki mleka. Ciasto faktycznie - przepyszne!
Pozdrawiam u?miech.



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-03 10:49 Tytul
bardzo dobry



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-20 14:05 madzia
super to ciasto



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-25 15:00 Tytul
troche biszkopt mi nie wyrosl :P



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-28 16:55 Tytul
dobre, ale ja wolę w batonie ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-30 21:11 odnośnie masy...
to koniecznie na maśle, bo "kasia" ma za bardzo wyrazisty smak

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-07-30 21:19 milky way
słuszna uwaga - edytuje przepis gdyż nie każdy czyta komentarze u?miech. ZAWSZE i wszelkie masy oraz kremy radzę robić z masłem u?miech zamiast margaryny



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-19 16:44 Tytul
Hmmm... Mnie masa wyszła rzadka, a robiłam wedle przepisu. Nawet po godzinnym trzymaniu w lodówce oraz 15 minutowym trzymaniu w zamrażarce po ukrojeniu zaczęła się ciągnąć niczym krem czekoladowy. Jest jakaś rada na to?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-08-19 17:01 milky way
hmm..wygląda na to, że jednak masa jeszcze nie zastygła. Proszę potrzymać (w lodówce) ciasto do jutra, nie ma opcji, żeby była płynna. W masie jest zbyt mało płynnych produktów by masa nie zastygła.
Może to wina masła/margaryny? Teraz często produkuje się masło które ma być miękkie nawet po wyjęciu z lodówki. Proszę zwracać uwagę aby masło było "extra" i nie używać żadnych miksów - przynajmniej do kremów i ciast.



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-20 9:37 Tytul
Dziękuję za radę u?miech Rzeczywiście ciasto, a raczej masa jest dzisiaj taka jaka powinna być. Co do masła to się zgodzę, bo żyjemy w czasach gdzie 1 kostka masła na 10 jest prawdziwym masłem. Niestety pewnie trafiłam na takie z domieszką czegoś. (Kiedy jestem w supermarkecie to sama badam jakość naciskając palcem kostkę masła, ale nie zawsze się utrafi.)



Przepisów
Od
Dodano 2011-08-21 14:15 Tytul
Polecam dać troszke bitej śmietany na wierzch ! Ciasto pyyyyyyyyyszne



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-10 12:47 Tytul
Faktycznie pychotka. Zrobiłam tylko biszkopt z budyniami rownież z przepisu na tej stronce.



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-16 17:16 Tytul
To ciasto jest pyszne ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-21 13:35 Tytul
Mogłabym jeśc to ciasta na śniadanie , obiad i kolacje aż tak mi smakuje mniam u?miech)



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-22 19:37 Tytul
masa wychodzi płynna gdy jest zbyt długo miksowana, niezależnie od ilości plynnych składników- wiem z doświadczenia



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-29 15:21 Tytul
Jezeli chodzi o biszkopt to wyszedł ładny i bardzo smaczny a jeśli chodzi o mase to wyszła mi bardziej jak lukier xD
Pozdrawiam ?art



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-03 17:48 Pilnie:)
A jeżeli nie ma się masła, a w lodówce widnieje tylko margaryna 'tortowa' i 'kasia' to która lepsza? tak w ostateczności?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-12-03 18:26 milky way
hmm. W takim przypadku chyba bez znaczenia która, chociaż chyba wolałabym Kasię u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-04 16:18 Tytul
jezeli jest to margaryna tortowa z biedronki to lepiej wybierz kasie najlepsza margaryna to palma na ktorej jest murzynek



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-21 16:14 milky way
moja rada: sprawdzona margaryna to palma z murzynkiem. ja wszystkie kremy i ciasta kruche z nią robię i zawsze się udają. a jeśli chodzi o krem do milky waya to ja mam w przepisie jeszcze 2 łyzki kakao i zawsze tak robię i jest pyszny. a wierzch ciasta smaruję powidłami lub konfiturą z róży i dopiero leję polewę. polecam sprawdzone



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-04 13:21 Tytul
Przepisy są napisane w sposób zrozumiały. Dziękuję za bardzo, ale dlaczego nie mogę ich sobie skopiować wyłącznie do użytku domowego. Musze je przepisywać lub co chwila biegać do komputera.Pozdrawiam. Barbara

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2012-02-04 13:42 ciasto
niestety, usługa kopiowania została zablokowana na stronie ze względu na notoryczne kradzieże, z którymi nie byliśmy już w stanie inaczej walczyć.
Niemniej przepis można wydrukować i trzymać w kuchni u?miech
Polecam ciasto jest szybkie i bardzo smaczne u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-13 14:50 Pyszne!
Niebo w gębie.Pyszne ciasto.Moja babcia stala sie wielka fanka Milky Way.



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-20 17:54 mniam
to było przepyszneu?miechu?miechu?miech. moje dzieci to uwielbiają !! to super przepis.:?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-23 22:48 Tytul
Ile czasu powinnam mniej więcej czekac, aż ciasto się ostudzi?u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-26 17:55 porada
co mozna zrobic aby masa nie byla taka rzadka? czego dodac?



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-26 19:08 milky way
nie wiem bo szczerze to tyle razy robiłam to ciasto a masa nigdy nie była rzadka



Przepisów
Od
Dodano 2012-04-07 15:26 :)))
Pychau?miech Ciasto pieknie urosło, masa idealnie gesta, zrobie polewe i jutro zbieram pochwałyu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-28 20:00 Tytul
Ciasto bardzo dobre i łatwe do zrobienia. Co do masy to ja dodaję Kasię i według mnie jest ok. Polecam i życzę smacznego u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-02 16:40 Tytul
Ciasto super! Tylko do masy radze dac mniej cukru bo strasznie słodka wychodzi.Smacznego!



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-11 16:30 Tytul
Super ciasto,wszystkim smakowalo.Polecam bo jest pyszneu?miech Napewno jeszcze nie raz je zrobie....



Przepisów
Od
Dodano 2013-06-03 11:16 Bezglutenowa.
Nie wiem jak Wam to wychodzi płynne... Moja masa była zbitaod razu po miksowaniu a teraz po nocy w lodówce jest po prostu sztywna ! u?miech Ciasto przepyszne ! Informuje też wszystkich celiakowców, że jest to ciasto w sam raz dla nas ?art
A Waszą stronę dodałam juź do zakładek i dalej będę próbować tutejszych słodkości ?art Pozdrawiam.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz