Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Papryka faszerowana

Czas 25 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

6 strąków papryki - mogą byc kolorowe
25 dag grzybów (pieczarek lub leśnych)
2 cebule
3 łyżki masła
sól, pieprz
siekana zielenina (pietruszka, bazylia)
1 łyżka bułki tartej
ser żółty starkowany- około 10 dag

Papryka faszerowana - sposób wykonania:

Papryki umyć, ściąć im wierzch, pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 2 łyżkach masłach, pieczarki obrać pokroić, dodać do cebuli, doprawić do smaku, dusić do miękkości.
Grzyby mieszamy z serem i zieleniną, masą napełniamy papryki, posypujemy wierzch nadzienia bułka tartą, na każdy nakładamy odrobinę masła. Zapiekamy 10 minut w 180 stopniach w naczyniu do pieczenia wyłożonym folią aluminiową.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 21-06-10| Czytano: 18130 razy |komentarz [0]
Papryka faszerowana komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz