Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Pomidory faszerowane serem pleśniowym

Składniki:

10 średnich wielkości pomidorów
20 dag sera pleśniowego typu rokpol
5 dag sera żółtego
2 kromki pieczywa tostowego
łyżka oleju
łyżka masła
posiekana zielenina (3 łyżki pietruszki, 2 łyżki szczypiorku, bazylia)
sól, pieprz

Pomidory faszerowane serem pleśniowym - sposób wykonania:

Z pieczywa tostowego robimy grzanki L kroimy w kostkę i rumienimy na patelni, następnie osączamy na ręczniku papierowym. Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na pół, każdą połówkę wydrążyć usuwając gniazdo nasienne i galaretowatą otoczkę. Ser pleśniowy rozetrzeć widelcem, połączyć z masłem i zieleniną i na końcu z grzankami (ewentualnie doprawić solą i pieprzem). Farsz przełożyć do pomidorów i posypać żółtym serem. Ułożyć na blaszce, zapiekać 5 minut w 250 stopniach. Podawać jako danie kolacyjne lub przekąskę :)
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 02-06-10| Czytano: 21462 razy |komentarz [0]
Pomidory faszerowane serem pleśniowym komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz