Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Pomidory pasteryzowane w zalewie
Czas 15 minut
Porcji 3
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 1 kg pomidorów
- 5 szklanek wody
- 16 gram soli
- 10 gram cukru
Pomidory pasteryzowane w zalewie - sposób wykonania:
Wodę z solą i cukrem zagotowujemy. Wybieramy jędrne małe i nie przejrzałe pomidory. Myjemy je i aby nie popękały, nakłuwamy drewnianym patyczkiem. Układamy je w słoikach i wlewamy gorącą zalewę.
Pomidory w słojach pasteryzujemy przez 25 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis Kamiś | 13-08-10 | Czytano: 11566 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Pomidory pasteryzowane w zalewie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują