Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Ryba zapiekana z grzybami

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

- 1 kg soli lub innej ryby takiej jaką lubimy
- dowolne grzyby leśne w ilości około 50 dag
- 2 szklanki serka homogenizowanego 3%
- 2 jajka gotowane
- cytryna
- sól, pieprz

Ryba zapiekana z grzybami - sposób wykonania:

Dietetyczne i bardzo smaczne danie, inspirowane dietą Dukana, oczywiście można je zmodyfikować wg potrzeb czyniąc go bardziej lub mniej dietetycznym. Jajka gotujemy na twardo, grzyby gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut, na 5 minut przed końcem gotowania wlewamy łyżkę octu.
Rybę rozmrażamy, leciutko skrapiamy sokiem z cytryną, oprószamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu lub od razu wkładamy do naczynia żaroodpornego, leciutko posmarowanego oliwa i podpiekamy najpierw sama rybkę a później, gdy ta się zrumieni, dodajemy grzyby, jajko i zalewamy całość doprawionym serkiem.
Gdy rybę podsmażyliśmy, przekładamy ją do naczynia, na rybę kładziemy grzyby, ćwiartki jajka ugotowanego na twardo i wszystko zalewamy serkiem homogenizowanym naturalnym (przyprawionym sola i pieprzem). Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 13-09-10 | Czytano: 5566 razy | komentarzy [0]
Ryba zapiekana z grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Ryba zapiekana z grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ryba zapiekana z grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje