Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Pozostałe >> Ugotowani

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sakiewki z kurczaka faszerowane serkiem brie - składniki:

2 podwójne piersi kurczaka
2 serki brie
migdały uprażone na patelni
przyprawa do kurczaka
4 łyżki żurawiny (przepis na pyszny dżem żurawinowy)

dodatkowo:
10 ziemniaków
tymianek
oliwa

Sakiewki z kurczaka faszerowane serkiem brie - sposób wykonania:

Wspaniałe danie podpatrzone w programie Ugotowani. Sakiewki z kurczaka rozpływają się w ustach, to bardzo dobry sposób na to by pierś nie była sucha.
Pierś kilka godzin wcześniej myjemy osuszamy za pomocą ręcznika i dzielimy na 4 części (każdą podwójną pierś przecinamy wzdłuż na pół). Piersi nacinamy u góry, starając się dotrzeć nożem do końca, uważając by nie przeciąć mięsa (robimy tzw. kieszonki). Następnie mięso obsypujemy przyprawą do kurczaka, również w środku kieszonki, odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Ziemniaki obieramy i gotujemy 20 minut, wyjmujemy, posypujemy tymiankiem.
Po tym czasie do środka każdej kieszonki wkładamy po połowie serka pleśniowego brie oraz po płaskiej łyżeczce prażonych migdałów, spinamy wykałaczkami by ser nie wypłynął. Układamy w naczyniu żaroodpornym, obsypujemy ziemniaczkami, polewamy odrobiną oliwy by nie przywierało. Pieczemy 40 minut w 190 stopniach.
Podajemy z łyżką żurawiny oraz ulubioną surówką. Proste a bardzo smaczne u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz