Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Pozostałe >> Ugotowani

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sakiewki z kurczaka faszerowane serkiem brie - składniki:

2 podwójne piersi kurczaka
2 serki brie
migdały uprażone na patelni
przyprawa do kurczaka
4 łyżki żurawiny (przepis na pyszny dżem żurawinowy)

dodatkowo:
10 ziemniaków
tymianek
oliwa

Sakiewki z kurczaka faszerowane serkiem brie - sposób wykonania:

Wspaniałe danie podpatrzone w programie Ugotowani. Sakiewki z kurczaka rozpływają się w ustach, to bardzo dobry sposób na to by pierś nie była sucha.
Pierś kilka godzin wcześniej myjemy osuszamy za pomocą ręcznika i dzielimy na 4 części (każdą podwójną pierś przecinamy wzdłuż na pół). Piersi nacinamy u góry, starając się dotrzeć nożem do końca, uważając by nie przeciąć mięsa (robimy tzw. kieszonki). Następnie mięso obsypujemy przyprawą do kurczaka, również w środku kieszonki, odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Ziemniaki obieramy i gotujemy 20 minut, wyjmujemy, posypujemy tymiankiem.
Po tym czasie do środka każdej kieszonki wkładamy po połowie serka pleśniowego brie oraz po płaskiej łyżeczce prażonych migdałów, spinamy wykałaczkami by ser nie wypłynął. Układamy w naczyniu żaroodpornym, obsypujemy ziemniaczkami, polewamy odrobiną oliwy by nie przywierało. Pieczemy 40 minut w 190 stopniach.
Podajemy z łyżką żurawiny oraz ulubioną surówką. Proste a bardzo smaczne u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz