Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |






Strona główna >> Pozostałe >> Ugotowani

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sakiewki z kurczaka faszerowane serkiem brie - składniki:

2 podwójne piersi kurczaka
2 serki brie
migdały uprażone na patelni
przyprawa do kurczaka
4 łyżki żurawiny (przepis na pyszny dżem żurawinowy)

dodatkowo:
10 ziemniaków
tymianek
oliwa

Sakiewki z kurczaka faszerowane serkiem brie - sposób wykonania:

Wspaniałe danie podpatrzone w programie Ugotowani. Sakiewki z kurczaka rozpływają się w ustach, to bardzo dobry sposób na to by pierś nie była sucha.
Pierś kilka godzin wcześniej myjemy osuszamy za pomocą ręcznika i dzielimy na 4 części (każdą podwójną pierś przecinamy wzdłuż na pół). Piersi nacinamy u góry, starając się dotrzeć nożem do końca, uważając by nie przeciąć mięsa (robimy tzw. kieszonki). Następnie mięso obsypujemy przyprawą do kurczaka, również w środku kieszonki, odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Ziemniaki obieramy i gotujemy 20 minut, wyjmujemy, posypujemy tymiankiem.
Po tym czasie do środka każdej kieszonki wkładamy po połowie serka pleśniowego brie oraz po płaskiej łyżeczce prażonych migdałów, spinamy wykałaczkami by ser nie wypłynął. Układamy w naczyniu żaroodpornym, obsypujemy ziemniaczkami, polewamy odrobiną oliwy by nie przywierało. Pieczemy 40 minut w 190 stopniach.
Podajemy z łyżką żurawiny oraz ulubioną surówką. Proste a bardzo smaczne u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz