Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto jabłkowo budyniowe :)
Cieszę się że smakowało. Też tak uważam, że ciasto jak w lodówce poleży nabiera intensywniejszego smaku....
| 2014-10-29 9:52 |

Ciasto jabłkowo budyniowe ciasto jabłkowo-budyniowe
Piekłam ciasto z ww. przpisu. Wszystkie proporcje są ok. Ciasto przpyszne. Zostawiłam kawałek w lodówce, żeby sprawdzić ...
| 2014-10-28 20:13 |

Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |






Strona główna >> Pozostałe >> Ugotowani

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Sakiewki z kurczaka faszerowane serkiem brie - składniki:

2 podwójne piersi kurczaka
2 serki brie
migdały uprażone na patelni
przyprawa do kurczaka
4 łyżki żurawiny (przepis na pyszny dżem żurawinowy)

dodatkowo:
10 ziemniaków
tymianek
oliwa

Sakiewki z kurczaka faszerowane serkiem brie - sposób wykonania:

Wspaniałe danie podpatrzone w programie Ugotowani. Sakiewki z kurczaka rozpływają się w ustach, to bardzo dobry sposób na to by pierś nie była sucha.
Pierś kilka godzin wcześniej myjemy osuszamy za pomocą ręcznika i dzielimy na 4 części (każdą podwójną pierś przecinamy wzdłuż na pół). Piersi nacinamy u góry, starając się dotrzeć nożem do końca, uważając by nie przeciąć mięsa (robimy tzw. kieszonki). Następnie mięso obsypujemy przyprawą do kurczaka, również w środku kieszonki, odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.
Ziemniaki obieramy i gotujemy 20 minut, wyjmujemy, posypujemy tymiankiem.
Po tym czasie do środka każdej kieszonki wkładamy po połowie serka pleśniowego brie oraz po płaskiej łyżeczce prażonych migdałów, spinamy wykałaczkami by ser nie wypłynął. Układamy w naczyniu żaroodpornym, obsypujemy ziemniaczkami, polewamy odrobiną oliwy by nie przywierało. Pieczemy 40 minut w 190 stopniach.
Podajemy z łyżką żurawiny oraz ulubioną surówką. Proste a bardzo smaczne u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz