Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki

Czas 25 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Surówka z białej kapusty - składniki:

2 kg kapusty białej
pół główki czosnku
2 marchewki
1 szklanka oleju
3 łyżki soli

Zalewa:
1 litr wody
1 szklanka cukru
1 szklanka octu

Surówka z białej kapusty - sposób wykonania:

Kapustę drobno szatkujemy, marchew ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do kapusty, mieszamy ją z solą i zalewamy olejem, czosnek wyciskamy przez praskę lub drobno siekamy, dodajemy do kapusty.
Składniki zalewy gotujemy, wrzącą zalewamy kapustę, odstawiamy do wystygnięcia.
W momencie gdy kapusta dobrze wystygnie czyli po kilku godzinach możemy ją konsumować chociaż najlepsza jest na drugi dzień. Kapustę po wystudzeniu przechowujemy w lodówce (dobrze dysponować większym pojemnikiem np.wiaderkiem po kiszonej kapuście), w ten sposób mamy szybką i bardzo smaczną surówkę do obiadu na kilka dni u?miech Polecam !!
Ilość kapusty możemy zmniejszyć wg potrzeb, wówczas proporcjonalnie zmniejszamy też pozostałe składniki.

Polecamy także surówkę z czerwonej kapusty
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz