Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz keyword1
Thanks, I have recently been seeking for facts about this topic for ages and yours is the best I have found so far....
| 2015-01-26 10:03 |

ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |
 






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przepisy na sałatki

Surówka z białej kapusty

Czas 25 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Surówka z białej kapusty - składniki:

2 kg kapusty białej
pół główki czosnku
2 marchewki
1 szklanka oleju
3 łyżki soli

Zalewa:
1 litr wody
1 szklanka cukru
1 szklanka octu

Surówka z białej kapusty - sposób wykonania:

Surówka z białej kapustyKapustę drobno szatkujemy, marchew ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do kapusty, mieszamy ją z solą i zalewamy olejem, czosnek wyciskamy przez praskę lub drobno siekamy, dodajemy do kapusty.
Składniki zalewy gotujemy, wrzącą zalewamy kapustę, odstawiamy do wystygnięcia.
W momencie gdy kapusta dobrze wystygnie czyli po kilku godzinach możemy ją konsumować chociaż najlepsza jest na drugi dzień. Kapustę po wystudzeniu przechowujemy w lodówce (dobrze dysponować większym pojemnikiem np.wiaderkiem po kiszonej kapuście), w ten sposób mamy szybką i bardzo smaczną surówkę do obiadu na kilka dni u?miech Polecam !!
Ilość kapusty możemy zmniejszyć wg potrzeb, wówczas proporcjonalnie zmniejszamy też pozostałe składniki.

Polecamy także surówkę z czerwonej kapusty

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 21-11-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz