Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sernik na zimno na jogurcie Tytul
to ciasto jest pyszne gorąco polecam...
| 2014-12-28 19:41 |

Ryba po grecku Tytul
dzieki za przepis. Prosze rozwazyc czy aby nie lepiej unikac zdrobnien jak np. "warzywka". Prosze nie brac teg...
| 2014-12-24 16:38 |

Ryba po grecku ryba po grecku
dziekuje za przepis pyszny juz robilam
...
| 2014-12-20 6:47 |

Ciasto na pierogi Tytul
Zrobiłam pierwsza porcję i wyszło idealne, musiałam dorobić więcej ciasta bo zostało mi farszu i niestety ciasto popekal...
| 2014-12-13 1:12 |

Karp wigilijny smażony magia
ja dzisiaj przepisałam jak przyrzadzić karpia i takiego zrobie na swięta. Myśle,że wyjdzie smaczny...
| 2014-12-11 15:08 |

Ciasto serowo jabłkowo makowe Tytul
ciasto wspaniale wygląda zdjęcie pokazuje dwie warstwy sera i dwie maku....
| 2014-12-10 20:00 |

Dieta kopenhaska hrj
Hej, a ja lubie tą dietę bo to tylko 2 tyg. ale nie jem czerwonego mięsa tylko pierś z kurczaka, i nie jem sałaty a dowo...
| 2014-12-09 16:07 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Ciekawa uwaga. Nie zwracałam na to uwagi. Przy najbliższym tłustym czwartku wypróbuję twoją metodę. Małe szczegóły, a ma...
| 2014-12-09 10:14 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 55 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Barszcz wigilijny - składniki:

100 g suszonych grzybów
włoszczyzna jak do rosołu (marchewka, pietruszka, kawałek selera)
2 liście laurowe
5-6 ziaren ziela angielskiego
5-6 ziaren pieprzu
1-2 ząbki czosnku
natka pietruszki
Zakwas buraczany na wigilijny barszcz
(można również kupić gotowy)
cukier
sól
sok z cytryny

Barszcz wigilijny - sposób wykonania:

Pyszny barszcz wigilijny.
Grzyby moczymy, warzywa obieramy.
Z warzyw i grzybów gotujemy wywar, do wywaru dodajemy wodę w której moczyły się grzyby oraz ziele angielski, ziarna pieprzu i liść laurowy. Gdy warzywa będą miękkie wywar przecedzamy (grzyby zostawiamy na uszka). Czosnek zawijamy w gazę, zawiniątko wkładamy do barszczu. Wlewamy zakwas z barszczu - wg uznania. Zupę doprawiamy sola, pieprzem i cukrem - dla złamania smaku, w tym momencie nie doprowadzamy jej do zawrzenia gdyż straci smak. Podajemy na ciepło z uszkami do wigilijnego barszczu, posypujemy natką pietruszki.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz