Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 55 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Barszcz wigilijny - składniki:

100 g suszonych grzybów
włoszczyzna jak do rosołu (marchewka, pietruszka, kawałek selera)
2 liście laurowe
5-6 ziaren ziela angielskiego
5-6 ziaren pieprzu
1-2 ząbki czosnku
natka pietruszki
Zakwas buraczany na wigilijny barszcz
(można również kupić gotowy)
cukier
sól
sok z cytryny

Barszcz wigilijny - sposób wykonania:

Pyszny barszcz wigilijny.
Grzyby moczymy, warzywa obieramy.
Z warzyw i grzybów gotujemy wywar, do wywaru dodajemy wodę w której moczyły się grzyby oraz ziele angielski, ziarna pieprzu i liść laurowy. Gdy warzywa będą miękkie wywar przecedzamy (grzyby zostawiamy na uszka). Czosnek zawijamy w gazę, zawiniątko wkładamy do barszczu. Wlewamy zakwas z barszczu - wg uznania. Zupę doprawiamy sola, pieprzem i cukrem - dla złamania smaku, w tym momencie nie doprowadzamy jej do zawrzenia gdyż straci smak. Podajemy na ciepło z uszkami do wigilijnego barszczu, posypujemy natką pietruszki.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz