Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie w śmietanie - składniki:

pół kg śledzi solonych (matiasy)
2 cebule
2 ogórki kiszone (niewielkie) lub garść kaparów
1 winne jabłko
1 szklanka kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
sok z cytryny
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta cukru
pietruszka do posypania
koperek do dekoracji

Śledzie w śmietanie - sposób wykonania:

Sprawdzony sposób na pyszne śledzie w śmietanie.
Śledzie moczymy przez godzinę w zalewie octowej (zalewa: na 1 litr wody dajemy 1/4 szklanki octu, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie, zagotowujemy, studzimy, zalewamy śledzie), następnie dokładnie osączamy. Dzięki temu, że śledzie poleżą w takiej zalewie będą mniej słone a przy okazji nabiorą bardziej apetycznego koloru i smaku.
Ogórki i cebulę kroimy w bardzo drobna kostkę, jabłko również kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Śmietanę łączymy z majonezem, dodajemy przyprawy (najlepiej wg gustu). Sos łączymy z pokrojonymi w kostkę cebulą, jabłkiem i ogórkami.
Śledzie po osączeniu kroimy w 2 cm kawałki, układamy na półmisku, zalewamy gotowym sosem. Śledzie najlepsze są na drugi dzień, kiedy dobrze przejdą smakiem.



| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz