Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ryba po grecku Tytul
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włos...
| 2014-04-24 15:22 |

Zupa gulaszowa zupa gulaszowa
Moje gratulacje, wołowina i 40 min, mięso wołowe potrzebuje czasu na przepyszny aromat, jak za duzo dodasz różnych różni...
| 2014-04-24 14:58 |

Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Śledzie w śmietanie - składniki:

pół kg śledzi solonych (matiasy)
2 cebule
2 ogórki kiszone (niewielkie) lub garść kaparów
1 winne jabłko
1 szklanka kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
sok z cytryny
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta cukru
pietruszka do posypania
koperek do dekoracji

Śledzie w śmietanie - sposób wykonania:

Sprawdzony sposób na pyszne śledzie w śmietanie.
Śledzie moczymy przez godzinę w zalewie octowej (zalewa: na 1 litr wody dajemy 1/4 szklanki octu, wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie, zagotowujemy, studzimy, zalewamy śledzie), następnie dokładnie osączamy. Dzięki temu, że śledzie poleżą w takiej zalewie będą mniej słone a przy okazji nabiorą bardziej apetycznego koloru i smaku.
Ogórki i cebulę kroimy w bardzo drobna kostkę, jabłko również kroimy w drobną kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Śmietanę łączymy z majonezem, dodajemy przyprawy (najlepiej wg gustu). Sos łączymy z pokrojonymi w kostkę cebulą, jabłkiem i ogórkami.
Śledzie po osączeniu kroimy w 2 cm kawałki, układamy na półmisku, zalewamy gotowym sosem. Śledzie najlepsze są na drugi dzień, kiedy dobrze przejdą smakiem.



| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz